Japanse gezichtsmassage

Japanse gezichtsmassage komt uit de 7000-jaar oude Chinese therapie, Anma genoemt, één van de oudste massagevormen. Het is gebaseerd op Oosterse geneeskundige principes: alles is met alles verbonden (yin/yang theorie); er bestaat geen pathologie of ziekte, er is enkel evenwicht of onevenwicht van het individu; problemen voorkomen is beter dan genezen.  Gezondheid, vitaliteit en een jonge uitstraling komen van een in balans en vrijvloeiende levensenergie – Ki (Japanse woord voor Qi) 

In Japan speelt de Japanse gezichtsmassage een belangrijke rol in het gezond houden van de lichamelijke Ki en wordt van jongsaf toegepast.

Deze massage verbetert de bloedcirculatie en help de  zenuwsysteem tot rust te komen.  Vastgehouden toxines en afvalstoffen in de huid en het onderliggend weefsel komen vrij en worden uit het lichaam verwijderd, wat zorgt voor een strakker en stralender gezichtshuid.  Indirect worden ook alle inwendige organen en lichaamssystemen positief beïnvloed.  Als Ki evenwichtig en vrij kan stromen verbetert de toestand van ons lichaam.  Ons immuunsysteem wordt versterkt, we voelen ons beter in balans en gelukkiger.

Japanse Gezichtsmassage opleiding

Syntra West Brugge:  Donderdagavond 22, 29 april, 6, 20, 27 mei, 3 juni 2021, van 19u -22u

 informatie en inschrijven via Syntra West.

Ecobody in Koretemark: Vrijdagavond 21, 28 mei, 4, 11, 18, 25 juni 2021, van 18u - 21u.  240€

Inschrijven via: dora@sakalya.be

Alle opleidingen onder voorbehoud.  We volgen de Corona maatregelen.